Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
Hockeyschool Aug
7

Een goede hockeystick

Waar moet je op letten als je een stick gaat kopen

Lengte van de stick

Hoelang moet je stick nu precies zijn? We hebben gemerkt dat er veel verhalen de ronde doen over hoe je kunt 'meten' of je stick de goede lengte heeft. Bijvoorbeeld dat:

• Je stick tot je navel of tot de bovenkant van je heup moet komen. Maar dat zou betekenen dat als je door je knieën wilt gaan om te drijven je stick in je buik steekt.

• Je stick moet tot de rand van je onderbroek komen. De onderrand of de bovenrand?

En mag je broek lubberen of moet je hem dan superstrak omhoog trekken? Met deze methode valt te sjoemelen, dus niet betrouwbaar.
 

GELUKKIG IS ER EEN MANIER OM ALTIJD DE JUISTE STICKLENGTE TE BEPALEN

• Neem de stick en plaats de top in je oksel. Rechtop staan en vooruit kijken.

• Houdt de stick langs je been.

• Kun je nu met de bovenkant van de krul, de onderkant van je knieschijf 'optillen' dan is de lengte prima.

• Zit de krul eronder dan is de stick te lang en zeker niet geschikt om mee te spelen

• Zit de krul boven je knie dan ben je de stick ontgroeid. Er mee spelen kan nog wel,

maar je zou beter een nieuwe kunnen kopen.
 

Gewicht van je stick

Met een zware stick kun je lekker hard meppen. Dat is misschien waar, maar samenspelen en technisch goed hockeyen gaat dan mooi wel minder goed. De krul is eigenlijk het belangrijkste voor het gewicht van de stick. Als je in de jeugd speelt ben je nog niet geweldig sterk en kun je wel wat hulp gebruiken bij het goed raken van de bal. Hiervoor is het slim om een stick met een lekkere dikke bolle kant te kopen. Het gewicht zit dan onderin de stick en zo kun je de bal beter raken, zonder vreselijk te moeten hengsten tegen de bal.

Eigenlijk lijkt een juniorstick gewoon op een volwassenenstick. Hij is alleen wat korter en de steel is dunner omdat de handen van kinderen nu eenmaal wat kleiner zijn en je toch je stick lekker wilt vast pakken. Ga je een nieuwe stick kopen, test dan of de stick lekker vasthoudt met je linkerhand (Daarmee doe je nog wel eens een eenhandige backhand of prik je de bal onder de neus van de tegenstander weg).
 

Mijn stick is krom!

Mooi zo! Een stick hoort niet helemaal kaarsrecht te zijn. Als je de stick met de bolle kant boven neerlegt dan moet er een kiertje van 1 à 2 cm onder zitten.

 
Lid worden

Sponsoren

Social media

Download onze app

Vandaag jarig

Elva Leijgraaf
Jac van Stratum
Hannah Pestman