Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
BESTUURSNIEUWS Maa
13

Nieuwe drank- en horeca wetgeving

Nieuws afbeelding

Op 1 januari 2014 is er een nieuwe Drank en horecawet in werking getreden. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor onze hockeyclub. Wij mogen geen alcohol meer verkopen aan jongeren onder de 18 jaar en iedereen tot 25 jaar moet een legitimatiebewijs kunnen laten zien. Voldoen wij als hockeyclub hier niet aan dan heeft dit grote boetes tot gevolg en in het ergste geval kan de club gesloten worden!

Het bestuur heeft daarom het volgende besloten:

- op zaterdag wordt er pas na 16.00 uur alcohol geschonken.

- er worden op zaterdag geen pitchers en bladen bier getapt, dus alleen per glas.

- er wordt alleen alcohol geschonken aan personen van 18 jaar of ouder.

Daarnaast geldt op alle dagen:

- de barouders kunnen altijd naar een ID (paspoort of identiteitskaart) vragen om te controleren of je 18 jaar of ouder bent.

- zorg dus dat je altijd je ID bij je hebt. Alcohol bestellen en geen ID kunnen laten zien betekent dat je de alcohol niet mee zult krijgen.

- de barouders hebben de instructie van het bestuur om hier strikt op toe te zien.


Wij willen een ieder dan ook verzoeken hiermee rekening te houden en begrip te hebben voor deze situatie en het feit dat de barouders naar je ID zullen vragen. Daarnaast willen we iedereen verzoeken die ouder is dan 18 jaar geen alcoholische dranken voor jongeren (jonger dan 18 jaar) te halen. Dat wordt indirecte verstrekking genoemd en kan ook beboet worden. Overigens is dan niet alleen de club verantwoordelijk maar ook de indirecte verstrekker.

Wij zijn door de wetgeving gedwongen hier strikt mee om te gaan. Het is helaas niet anders. Indien er mensen zijn die zich niet aan de regels houden, dan zien wij ons genoodzaakt om diegene uit het clubhuis en van ons terrein te verwijderen. Voor leden heeft te gelden dat dit tot vervelende sancties kan leiden (bijvoorbeeld een waarschuwing of schorsing).

Wij vertrouwen er echter op dat een ieder begrip heeft voor deze situatie en iedereen zal meewerken!

Het bestuur.

Gerelateerde nieuwsberichten

 
Lid worden

Sponsoren

Social media

Download onze app