Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
BESTUURSNIEUWS Apr
23

Wedstrijd Geldrop MA1 tegen EHMC MA1 12 april 2014

Nieuws afbeelding

Gezien het feit dat de onderlinge verhoudingen tussen Geldrop en EHMC de afgelopen periode onder druk is komen te staan en zich zowel op het veld als in de zaal verschillende vervelende incidenten hebben voorgedaan, hebben de besturen van Hockey Geldrop en EHMC met elkaar gesproken hoe we dit soort situaties kunnen voorkomen in de toekomst en de verhoudingen weer kunnen normaliseren.

Eén van de gedachtes die daarbij is ontstaan, is om wedstrijden die om allerlei redenen spannend en beladen zijn te laten fluiten door zowel een scheidsrechter van Geldrop als een scheidsrechter van EHMC. Zo zal in ieder geval niet kunnen worden gesteld dat de scheidsrechters partijdig zijn, wat in het verleden wel aan beide kanten is aangegeven. De besturen hopen dat door deze maatregel de wedstrijden dan weer gaan waarover ze moeten gaan, namelijk het op sportieve wijze beoefenen van de hockey sport.

Op zaterdag 12 april jl. is bij de wedstrijd van MA1 dit idee in de praktijk uitgevoerd en dit is een groot succes gebleken. Nadat de scheidsrechters eerst de dames in een line up elkaar de hand hebben laten schudden, kon de wedstrijd beginnen. Ook leden van het bestuur waren langs de kant aanwezig. Het is een fantastische wedstrijd geworden zonder enige wanklank. Een sportieve wedstrijd waarin het ging om hockeyen en niets anders.

Een geslaagd experiment dus. Wij vertrouwen erop dat goed voorbeeld doet volgen.

Het bestuur.