Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
Technische Commissie Apr
25

Hockey Geldrop Selectieprocedure 2014

Nieuws afbeelding

Lees naast deze samenvatting ook de gehele selectieprocedure van Hockey Geldrop goed door. De procedure is terug te vinden als je bent ingelogd op de site bij ‘Documenten'.

Meisjes en Jongens D;

Kinderen uit de E8 teams zijn aan de hand van 1. "Wouts thema trainingen” 2. TIPS, 3. gesprek met coach(es) en trainer(s) geselecteerd en worden via mail uitgenodigd voor deelname aan de extra selectietrainingen.
1e jaars D kinderen die in een selectie-, of opleidingsteam spelen, nemen automatisch deel aan de extra selectietrainingen.

1e jaars D kinderen uit de breedtesport teams zijn de afgelopen weken gescout. Er kan overleg met coach en/of trainers, naast de informatie uit TIPS plaatsvinden. Afhankelijk van de aantallen wordt je eventueel via mail geïnformeerd en gevraagd deel te nemen aan de selectietrainingen.

Deze extra selectietrainingen vormen een belangrijk onderdeel van de selectieprocedure.
De extra selectietrainingen vinden plaats op woensdagmiddagen in mei. Definitieve data hiervoor staan in de uitnodigingsbrief. Bij de jongensgroep zal na deze selectietrainingen JD1 bekend gemaakt worden. Bij de meisjes gaat en groep van 26 kinderen (verdeelt over twee voorlopige teams) in juni nog twee weken trainen en daarna wordt MD1 en MD2 definitief bekend gemaakt.

Jongens categorie;

In de jongens C, B en A categorie gaat n.a.v. TIPS en gesprekken door lijnco's en TC vertegenwoordigers met de huidige coaches en trainers een selectiegroep samengesteld worden. Een selectie groep bestaat uit minimaal 16 en max. 18 spelers.

Lijnco's zijn nu al aan het regelen wie de nieuwe coaches/trainers voor volgend seizoen gaan worden voor de selectie (opleiding)teams. De nieuwe trainer/coach gaat in juni minimaal 2 weken 2x per week trainen en mogelijk een oefenwedstrijd spelen, daarna wordt de groep teruggebracht naar 14 spelers (incl. keeper). Samenstelling van de teams wordt dus bepaald door de nieuwe trainer/coach samen met de lijncoördinator.

Meisjes C categorie;

Er wordt een groep van maximaal 28 kinderen samengesteld, 1 jaars C met huidige 2ejaars MD1 en MD2 speelsters.
De nieuwe trainer / coaches gaan in juni minimaal 2 weken 2x per week trainen, en mogelijk een oefenwedstrijd spelen, daarna worden de teams teruggebracht naar 14 spelers (incl. keeper).
Pas afhankelijk van de aantallen is het mogelijk dat er naar aanleiding van de gesprekken met trainers en coaches, spotters en TIPS van breedtesportteams kinderen aan deze trainingsgroep toegevoegd worden.

Meisjes B en A categorie;

Hier wordt op dezelfde manier als bij de jongens categorie een trainingsgroep samengesteld van maximaal 18 speelsters.

Keepers;

Keepers worden conform ‘selectieprocedure keepers' geselecteerd door de Keeperscoördinator (samen met zijn trainers).

In de A en B categorie (jongens en meisjes) is alleen het eerste team een selectie team. In deze categorie is er bij het tweede team geen sprake meer van een opleidingsteam.

In de D en C categorie (jongens en meisjes) is het eerste team een selectie team en is het tweede team een opleidingsteam.

Als een talentvolle speler /speelster probeert om bij een andere club (bijv. Oranje Zwart / Helmond / Eindhoven) in een eerste team te komen en dit lukt niet en hij/zij besluit terug te komen dan kan hij/zij na overleg met TC alsnog geplaatst worden in een eerste team van Hockey Geldrop.

Technische Commissie Hockey Geldrop