Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
LAATSTE NIEUWS Jun
10

Proficiat Dames 7!

Nieuws afbeelding

Gister werd er gespeeld om het landskampioenschap voor de 18+ competitie en Hockey Geldrop Dames 7 heeft daar de 3e plek veroverd.
Van gefeliciteerd met deze TOPPRESTATIE!

Verslag

Dames 7 stond tweede pinksterdag vroeg op, niet voor een bezoekje aan de kerk of familie, maar voor het Nederlands kampioenschap jong senioren. Doordat D7 zich afgelopen seizoen naar het kampioenschap heeft gevochten in de 1e klasse 18+ competitie (hoogste klasse voor jong senioren) heeft het zich geplaatst voor het NK dat wordt gehouden op de velden van MHC Alliance te Heemstede. Na een snelle en veilige reis, daar boven de rivieren houden ze heel erg van trajectcontroles, reden we het terrein van Alliance op. Bij aankomst was de spanning te snijden. Onze directe tegenstanders in de poule, Spanderbosch en Ede, waren al bezig met hun onderlinge wedstrijd. Na een vlugge blik op het spel dat daar werd gespeeld was het al snel duidelijk dat we hier niet zo gemakkelijk zouden winnen als in de competitie. Spanderbosch Ede eindigde uiteindelijk 1-1.

Nu was het de beurt aan Geldrop. Ede, dat net goed spel had laten zien tegen Spanderbosch, stelde zich op tegenover Geldrop. Door de zenuwen lieten we ons vrij snel onder druk zetten, maar met goed hockey bereikten we toch de 23 van de tegenstander. Doordat de meiden het niet gewend zijn om op waterveld te spelen stuiterden enorme kansen net voor het doel langs. Het werd dan ook 0-0.

Weinig tijd om van de wedstrijd bij te komen was er niet. Geldrop-Spanderbosch begon 5 minuten daarna op een semi-waterveld. Spanderbosch dat net een half uur rust had gehad begon krachtig totdat Geldrop het spel dicht gooide op hun 23 meterlijn. Na verschillende strafcorners en doelpogingen gaf de scheidsrechter het signaal voor de laatste 2 minuten. Het was alles of niets Geldrop, elke mogelijke en onmogelijke hoek werd gezien als een scoringspositie. Uiteindelijk bleek het Jessie die via een stick van de tegenstander het net wist te vinden 1-0 Geldrop en een plek bij de beste 8 van Nederland!

Nu is het al stoer om te kunnen zeggen dat je bij de beste 8 van Nederland hoort, maar de weg naar de top hield hier nog niet op. Ondertussen was ook familie van Wieske aanwezig met camera, in afwachting van het mooie hockey van Geldrop.

Loenen stond alweer klaar om onder de voet te worden gelopen door Geldrop. Loenen kreeg een koude douche na een snelle goal van Geldrop. Els zette door, de verslavende werking van het scoren had ook op haar invloed, en met succes de tweede viel niet veel later. De wedstrijd werd uitgespeeld en eindigde in een nette 2-0. Geldrop bij de beste 4 van Nederland, dat klinkt al beter!

Of dit nieuws überhaupt tot de dames is doorgedrongen weet ik niet. Direct na de overwinning tegen Loenen stond Geldrop oog in oog met het goed getrainde Pinoké jong Dames 1. Dit was hockey op top niveau. Na een golvende eerste helft kreeg Esther het in de goal flink te verduren. De tweede helft begon en Geldrop kreeg iets meer grip op de wedstrijd, er werden drie strafcorners toegekend. Hadden we maar meer kunnen trainen op het mooie semi-waterveld van Geldrop dan waren de strafcorners er zeker ingegaan! Helaas gingen de strafcorners niet zoals gehoopt de laatste minuten tikten weg en Geldrop werd vastgezet binnen de eigen 23-meter lijn. Een strafcorner tegen en de scheids floot af. Geldropse wissels stonden nagelbijtend toe te kijken hoe onze verdediging deze strafcorner te lijf ging. Pinoké stond klaar voor de sleep, het werd uiteindelijk een halve tip die met de voet van een Pinoké speelster de goal in werd geschopt. De bondsscheidsrechter floot abrupt voor een goal. Geldrop was nijdig en ook de tweede bondsscheidsrechter had door dat dit niet helemaal klopte. Na minutenlang overleg en inmenging van verschillende ouders van Pinoké werd de goal afgekeurd (papa Pinoké was woest, zijn dochter zat niet in D1 dus moest hier op zijn minst gewonnen worden). Gelukkig heeft familie van den Elshout, die enthousiast Geldrop supporterden, zich rustig gehouden! Wat volgt er op een 0-0 eindstand in een halve finale? Shoot-outs!

Esther die de hele wedstrijd haar goal schoon heeft gehouden zette haar game face op. Pinoké stond klaar voor de eerste shoot-out, Esther hield net lang genoeg stand om de goal van Pinoké afgekeurd te zien worden. Nu was het de beurt aan Geldrop, Noortje kreeg de keeper naar de grond maar stond in een moeilijke positie om te scoren en raakte het zijnet. Vervolgens lukte het Pinoké wel om Esther te passeren 0-1. Uiteindelijk bleef het hier ook bij en zo stond Pinoké in de finale tegen qui-vive. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Pinoké.

Geldrop stond in de troostfinale tegenover Naarden. De rollende ‘r' en zachte ‘g's vlogen over het veld. Uitgeput van de vorige wedstrijden stelde de dames een strafcorner veilig. Het semi-water veld was door de hitte aardig op weg om een voor Geldrop vertrouwd zand veld te worden. Met wat moeite werd er een strafcorner geforceerd, Myrthe stelde zich op achter de bal en met een vlammend schot werd de voorsprong een feit. Denise, die samen met Myrthe het centrale duo achterin vormt, kon het niet laten de volgende strafcorner op te eisen. Ze deed niet onder voor Myrthe en bezegelde de wedstrijd met een 2-0 overwinning. In dit alles of niets duel stelde Geldrop de 3e plaats veilig.

Geldrop Dames 7, een team van net geen jaar oud, staat in de top 3 van Nederland naast gevestigde namen als Pinoké en Qui vive. Een resultaat waar we als club trots op mogen zijn!

Reacties

img

Liesbeth Hoogers.

10-6-2014 @ 11:35:16 |Proficiat Dames! Super

img

Stephan Bottemanne

10-6-2014 @ 11:42:22 |Gave prestatie, proficiat!

img

Frietjhof Croon

10-6-2014 @ 21:57:34 |Super prestatie dames, gefeliciteerd

img

Peter Genefaas

11-6-2014 @ 08:14:34 |Geweldig gedaan dames, top!!

Reageer op het nieuws