Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
Scheidsrechters Nov
24

Backhand hoge bal

Beste allemaal,
 
Naar aanleiding van de wedstijden de afgelopen weekenden en de klaarblijkelijke onbekendheid van spelers/speelsters en scheidsrechters met bovenstaand fenomeen, willen we jullie wijzen op een gedeelte uit de "briefing bondscheidsrechters" over de "hoge backhand bal":
 
Een bal mag niet opzettelijk omhoog geslagen worden, m.u.v. een schot op doel. Met name aan de linkerkant zie je een verdediger die onder druk staat vaak een backhandslag gebruiken. Wanneer deze bal hoog wordt weggeslagen, geldt dit als een opzettelijk hoog geslagen bal. Dit is dus een overtreding. Ook als de bal op zich niet gevaarlijk is. Met ‘hoog’ bedoelen we hier niet een beoordeling zoals in de zaal; er is geen ijzeren ondergrens, maar boven de 30/35 cm is echt een opzettelijk hoog geslagen backhand. De spelstraf is in dit geval altijd een vrije slag, behalve als de bal vanuit de eigen cirkel omhoog weggeslagen wordt, dan volgt een strafcorner.
 
Alhoewel de tekst komt uit de briefing bondscheidsrechters heeft de inhoud betrekking op alle competities.
Houd daar rekening mee!