Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
Wedstrijdsecretariaat Nov
24

Afwerken Digitale Wedstrijd Formulier

 

 
 
 
Beste aanvoerders, managers, scheidsrechters,
 
Sinds een aantal jaren werken we nu met het digitale wedstrijdformulier (DWF).
We kunnen niet anders zeggen dan dat dit een hele verbetering is in het aantal administratieve handelingen die nou eenmaal horen bij het spelen van een competitie wedstrijd.
 
 
Echter.

De bond heeft besloten om de tijd die het begeleiders en scheidsrechters gegund is om het DWF in te vullen drastisch in te gaan perken.
Dit betekent dat alle wedstrijdformulieren op de speeldag zelf dienen te worden afgewerkt. Scheidsrechters, coaches/aanvoerders (begeleiding dus) iedereen is medeverantwoordelijk voor het tijdig en correct invullen van het DWF.

Om hieraan te kunnen voldoen zijn een aantal aandachtspunten van belang:

- Zorg dat je als aanvoerder/coach je spelers al hebt "aangevinkt” op het DWF voorafgaande aan de wedstrijd (net als vroeger op het gele wedstrijdformulier). Vraag ook vooraf je tegenstander dit te doen.

- Zorg als aanvoerder/coach dat wanneer je thuis speelt de scheidsrechters de resultaten direct invullen in het DWF op de PC bij de ontvangstcommissie of via onze App. Vaak moeten scheidsrechters direct na het fluiten zelf spelen en wil de derde helft nogal eens uitlopen waarna hij of zij al helemaal geen weet meer heeft van het DWF.

- Zorg als scheidsrechter voor de discipline om direct na het fluiten van je wedstrijd de resultaten in het DWF in te geven via de PC bij de ontvangstcommissie of via onze Hockey Geldrop App.

Net als destijds bij het niet tijdig insturen van wedstrijdformulieren gaat de bond ook nu weer boetes uitdelen voor niet tijdig ingevulde wedstrijdformulieren (natuurlijk alleen voor de dingen waarvoor we als Hockey Geldrop verantwoordelijk zijn).

Help de club door je verantwoordelijkheid hierin te nemen en het DWF zo snel en accuraat mogelijk in te vullen, waarmee we boetes kunnen voorkomen.

Dit geldt ook voor de zaalcompetitie!!

Wanneer je het als aanvoerder/coach niet eens bent met de door de scheidsrechters ingevulde uitslag, maak dan een opmerking op het DWF en accordeer het formulier vervolgens. Het wedstrijdsecretariaat leest alle opmerkingen op alle wedstrijdformulieren en naamt daarop, indien nodig, aktie.

Met sportieve groet,

Peter Genefaas
Wedstrijdsecretariaat