Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
Technische Commissie Maa
30

Hockey Geldrop - Parel Vallei High School: Terugblik

Nieuws afbeelding
Zaterdag namiddag 24 maart arriveerde de bus bij Hockey Geldrop met 43 spelers en speelsters van Parel Vallei High School uit Somerset West (Zuid-Afrika). Na een vermoeiende reis van ruim 24 uur hadden de spelers en begeleiders de weg naar Hockey Geldrop gevonden. Na een drankje in het clubhuis werden alle spelers, speelsters en begeleiders verdeeld onder de gastouders en ging iedereen zijns weegs. Het zou een kort maar gezellig nachtje voor iedereen worden; ook vanwege het feit dat die nacht de zomertijd in zou gaan.

Al snel volgden die avond de eerste positieve reacties van de gastouders in de groepsapp: "Het zijn echt waanzinnig lieve leuke meiden, we hebben toppers, leuke boys!" Er werden friet met kroketten gegeten, gegourmet, naar ijssalon Kees gefietst en zelfs het Stratums Eind werd er door enkele verkend. Om 23.00 uur daalde een digitale stilte neer op de Parel Vallei groepsapp.

Op zondagochtend 25 maart zat iedereen al vroeg aan het ontbijt en vond vanaf 9.00 uur een drieluik plaats tussen Ja1, Ma1 en Ma2. De bevroren hockeyvelden ontdooiden snel en de eerste wedstrijd werd gespeeld tussen Ma1 en het eerste team van Parel Vallei. Onze Geldropse meiden speelden goed en wonnen met 3-0. Om 10.30u volgden Ja1 en Ma2. Ondanks dat de wedstrijd aardig op en neer ging wonnen de jongens van Parel Vallei met 3-0. Ma2 won uiteindelijk met 3-1 van het tweede team van Parel Vallei. Iedereen genoot volop van het mooie weer en er werden na afloop veel ervaringen uitgewisseld.

Na de door Hockey Geldrop aangeboden lunch gingen de Parel Vallei-gasten met hun bus naar Margraten en Maastricht. Om 18.30u was de bus weer terug in Geldrop en verspreidde iedereen zich weer over de Geldropse (en Eindhovense, Waalrese en Deurnese) gastgezinnen. Het werd opnieuw een gezellige avond voor iedereen. Er werd wederom lekker gegeten, gezongen, de kroeg in gegaan en waarschijnlijk nog veel meer. "Ze hadden best nog wel mogen blijven van ons, te kort verblijf met zooooooon toffe gasten". Iedereen genoot met volle teugen.

Maandagochtend werd iedereen bij het clubhuis afgezet. Koen en Sandra hadden de koffie en thee al klaar staan. Iedereen nam afscheid van elkaar, adressen werden uitgewisseld.
Om 9.00 uur reed de Parel Vallei-bus richting Alphen aan de Rijn, de volgende bestemming van de hockey-tour.

We kijken allemaal terug op een innerverend en super geslaagd weekend. Lekker gehockeyd, prachtig weer en een gezellige sfeer! Een prachtige manier om de jeugd van twee landen, die 10.000 kilometer van elkaar af liggen, met elkaar te verbinden. Dat verbinden is volledig geslaagd!

Ik wil alle gastouders enorm bedanken voor hun inzet en gastvrijheid! Jos, Jef, Peter en Robby; bedankt voor het fluiten. Koen en Sandra de Jong; super bedankt voor jullie steun en hulp; vooraf en tijdens het hockeyweekend! Laten we snel met Hockey Geldrop een tegenbezoek gaan afleggen!

Frank Cuppers
 
Lid worden

Sponsoren

Social media

Download onze app