Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
App HG Aug
21

Nieuwe spelregels seizoen 2018-2019

Aan alle spelers, speelsters, coaches, begeleiders en natuurlijk ook de scheidsrechters!


Het nieuwe hockeyseizoen staat voor de deur. Voor het seizoen 2018-2019 wordt er op dit moment gewerkt aan een nieuw spelregelboekje maar vooruitlopend daarop wil ik jullie graag attenderen op een tweetal nieuwe spelregels:


1. Sticks bestaat niet langer. Dat betekent dat de jeugd (met uitzondering van jongste jeugd) vanaf dit seizoen ook sticks mag maken. Blijf echter wel op gevaar letten, deze regel blijft van kracht.

2. De uitslag of vrije slag voor de verdedigende partij direct na afloop van een strafcorner mag genomen worden met beschermende kleding aan. Let op: het spel hervatten met een self pass is niet toegestaan.


Eén en ander staat verwoord in het document "AFSPRAKEN CLUBSCHEIDSRECHTERS (VELD) SEIZOEN 2018 โ€“ 2019" op de KNHB website

Het nieuwe spelreglement is inmiddels ook verschenen en kun je vinden in de Arbitrage sectie op de KNHB website (directe link via de Hockey Geldrop website).


Een fijne competitie gewenst!

Peter Genefaas