Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
Wedstrijdsecretariaat Sep
3

Sterrenslag en de wedstrijdplanning

We krijgen ook dit jaar weer veel vragen en opmerkingen over het weekend van de Sterrenslag. Er is veel onbegrip over het feit dat we als club niet meewerken aan het verzetten van wedstrijden.
In dit bericht leggen we uit waarom dit helaas niet mogelijk is.

In een weekend spelen we 57 wedstrijden: 41 jeugd- en 16 seniorenwedstrijden. Het verplaatsen van een heel groot deel van deze wedstrijden brengt een enorme administratieve last met zich mee (zowel voor onze eigen club als ook voor de clubs van de tegenstanders). Speeldata zijn al vroegtijdig bekend en we hebben als club dit jaar ook al ruim voor de inschrijving van de Sterrenslag aangegeven dat we niet mee werken aan het verplaatsen van wedstrijden.

Maar los hiervan is het planningstechnisch ook onmogelijk. Allereerst omdat de KNHB  de strikte regel hanteert dat de wedstrijd gespeeld moet worden vóór de eerstvolgende wedstrijd. Dus in dit geval voor zaterdag 22 september.  Dit betekent dus dat de wedstrijden door de week ingehaald moeten worden en hiervoor hebben we niet genoeg veldcapaciteit beschikbaar. Veel gehoord argument is om in te halen tijdens een training. Maar ieder team traint op een half veld en voor een wedstrijd heb je een heel veld nodig met een langere plantijd dan een training duurt. Dit geldt ook bij  de meeste tegenstanders. Komt bij dat er ook tegenstanders van ver weg zijn die niet op een doordeweekse avond naar Geldrop kunnen of willen komen.
Ook de officiële inhaaldag in oktober (in de herfstvakantie, dus ook geen handige datum ivm vakantieplannen) is niet bedoeld voor dit soort situaties. Het verplaatsen van wedstrijden is een uitzonderlijke situatie en de Sterrenslag valt hier niet onder.

Kortom het is in de huidige situatie echt niet mogelijk om rekening te houden met de sterrenslag. Hoe jammer wij dit ook voor iedereen vinden. We kunnen ook niet voor het ene team wel iets regelen (wie het eerst komt...) en voor het andere niet. Daarom is en blijft het club beleid om niet mee te werken aan het verzetten van wedstrijden. We hebben de organisatie van Sterrenslag begin dit jaar  voorgesteld om de junioren op zondag te plannen en de senioren op zaterdag om deze situatie te voorkomen.  Mogelijk dat dit in de toekomst een oplossing is.

We merken dat teams zelf andere clubs/tegenstanders gaan benaderen om wedstrijden te verplaatsen. Dit is niet de bedoeling. Ook hierover zijn afspraken gemaakt met de bond. Wedstrijden verplaatsen mag alleen via het wedstrijdsecretariaat. Wedstrijdsecretariaten stellen elkaar ook op de hoogte van dit soort verzoeken. Dus nogmaals altijd via het wedstrijdsecretariaat.

Hopelijk leidt deze uitleg tot meer begrip bij een ieder.