Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
11

Wedstrijdverslag Geldrop - Hopbel: 2-0

Nieuws afbeelding

HC Geldrop H1 - VMHC Hopbel H1: 2-0

Afgelopen zondag was het dan zo ver. Na een drukke maar succesvolle voorbereiding stond dan eindelijk de eerste wedstrijd van de competitive op het programma, Hopbel thuis.

Na de promotie vorig jaar komt Heren 1 dit jaar uit in de 1e klasse en voor eigen trouwe publiek wilden ze natuurlijk meteen laten zien dat ze hier ook thuishoren. Tijdens de voorbespreking waren er hier en daar nog wat zenuwen, maar vanaf het startsignaal was hier snel weinig meer van zichtbaar. Geldrop controleerde de wedstrijd, creëerde een aantal kansen en kwam halverwege de eerste helft op 1-0 door Thomas Bos (sc) wat ook de ruststand was. Geen fouten maken en alles geven, met die boodschap gingen onze mannen de tweede helft in. Hopbel gooide het tempo vanaf minuut 1 omhoog en was nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker. Waar Hopbel faalde in de afronding, deed Geldrop dit niet bij de eerste beste counter. Han werd knap vrijgespeeld, ging zijn mannetje voorbij en gaf een perfecte assist op Tijs die prachtig kwam inglijden: 2-0. Hopbel voerde de druk op maar keer op keer wist het compact spelende Geldrop, met een fenomenale Thijn op doel, een doelpunt te voorkomen. Na een spectaculaire laatste strafcorner van Hopbel, waar Joep L zich letterlijk voor de bal wierp, bleef de 0 op het scorebord staan en klonk het bevrijdende eindsignaal. Eerste wedstrijd in de 1e klasse: 3 punten.