Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
LAATSTE NIEUWS Jun
25

Corona update 24 juni

Woensdagavond 24 juni vond wederom een persconferentie plaats over de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Er was veel goed nieuws, ook met betrekking tot de sport.

 

Belangrijke punten die we alvast op hoofdlijnen kunnen delen:

 

Per 1 juligeldt het volgende (naast de algemene afstandsregel van 1,5 meter, het handen wassen, het vermijden van drukte en thuisblijven als je je niet goed voelt):

 

Senioren hoeven geen onderlinge afstand meer te houden tijdens het hockeyen;
NB: per 24 juni haalt de KNHB de beperking van het aantal senioren op het veld tijdens de training ook weg, echter de 1,5 meter afstand tijdens de training dient tot en met 30 juni aangehouden te worden.

 

(Oefen)wedstrijden zijn weer toegestaan voor alle leeftijden;

 

Jeugd tot en met 18 jaar hoeft geen afstand meer te houden tot elkaar, ook niet buiten het veld;

 

Voor iedereen boven de 18 geldt: 1,5 meter afstand houden buiten het veld, waaronder dus ook in de kleedkamers en in de clubhuizen;

 

Clubhuizen en horeca kunnen weer geopend worden, maar ook hier geldt in elk geval 1,5 meter afstand houden.

 

De competitieleiding van de KNHB heeft op basis van de versoepelingen besloten dat de competitie 2020-2021 volgens planning (zie reeds gepubliceerde speeldagenkalenders) start in het weekend van 5 en 6 september.

 

Daarnaast zijn de programma’s van de Hoofdklasse, Promotieklasse, Overgangsklasse en Eerste Klasse nog niet bekend maar streeft de KNHB ernaar ook deze competities op 6 september te starten. Zoals in de oorspronkelijke planning reeds is opgenomen, start alleen de competitie van de Landelijke Jeugd Top en Subtop klasse (A- en B-jeugd) een weekend eerder.


KNHB