Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
Wedstrijdsecretariaat/Veldreserveringen Maa
3

Hoe zit het ook alweer? Invullen wedstrijdformulier, invallers regelen, etc

Wedstrijdformulieren, spelerslijsten en regels speelgerechtigheid


Binnenkort gaat de competitie weer van start. Omdat het alweer een tijdje geleden is voor ons allemaal staat hieronder belangrijke informatie over het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF), de spelerslijsten en de regels voor invallers. 


Spelerslijsten
De spelerslijsten moeten altijd voor de wedstrijd worden aangekruist op het wedstrijdformulier. Via deze link vind je een handleiding voor het invullen van het DWF (NB je kunt deze ook inde app vinden).
Vul het DWF altijd zo snel mogelijk na de wedstrijd in!

Uit de opmerkingen op het DWF blijkt dat met regelmaat spelerslijsten niet juist zijn. Er worden bijvoorbeeld te weinig spelers aangevinkt, waardoor de lijst niet volledig is en niet bekend is welke spelers deelnemen. Ook komt het voor dat er méér spelers op het DWF staan dan dat er daadwerkelijk die wedstrijd voor het team uitkomen. Naast dat ieder team verplicht is het wedstrijdformulier naar waarheid in te vullen, zijn spelers die niet op het DWF staan niet speelgerechtigd en bovendien niet verzekerd. 

 In de reglementen staat onder andere het volgende over het invullen van het wedstrijdformulier:

  • Op de dag van de wedstrijd dient het formulier naar waarheid te worden ingevuld en afgerond;
  • Minimaal 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd moet worden aangegeven welke voor het team speelgerechtigde spelers aan de wedstrijd zullen deelnemen (eigen spelers én invallers);
  • Verenigingen zijn verplicht de namen van de spelers (max. 16) die voor hen deelnemen aan een wedstrijd volledig, duidelijk en correct te vermelden;
  • Een vereniging die één of meer spelers op een wedstrijdformulier zet van wie hem bekend is dat deze niet beschikbaar is / zijn, pleegt een bedrieglijke handeling.

En hoe zit het ook alweer met invallers?

Wanneer tijdens een wedstrijd invallers uit andere teams uitkomen is het verplicht deze spelers te vermelden op het DWF. Het blijkt niet voor iedereen duidelijk of de invallers daadwerkelijk speelgerechtigd zijn. Dit is afhankelijk van het niveau van het team waarvoor zij uitkomen ten opzichte van het team waarvoor zij invallen. In de bijlage bij dit nieuwsbericht zijn ter verduidelijking 2 overzichten opgenomen:

- een algemeen overzicht van de klassegrenzen en de regels die gelden bij invallen in hoger of lager spelende teams. In het overzicht staat duidelijk weergegeven welke klassen worden gezien als gelijk niveau tussen de verschillende categorieĆ«n (pagina 1 van de bijlage).

- voor de jeugdteams dit overzicht aangevuld  met de klasse indeling van de Geldropse teams zodat je makkelijk kunt vinden van welk team je spelers mag lenen. 

Mochten jullie vragen hebben omtrent speelgerechtigdheid, neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat, zodat het opstellen van niet-gerechtigde spelers kan worden voorkomen.

Heel veel plezier gewenst bij komende wedstrijden.Bijlage