Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
LAATSTE NIEUWS Jun
23

Corona update per 21 juni 2021

De overheid bracht op 18 juni goed nieuws: per 26 juni mogen ook de senioren weer wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen! De KNHB heeft verenigingen al eerder gevraagd of seniorenteams in juli, indien er versoepeld zou worden, toch nog drie weekenden competitie willen spelen. Op basis van die aanmeldingen onderzoekt de KNHB wat zij voor deze teams aan competitiewedstrijden kan organiseren. Zoals bekend speelt de jeugd inmiddels al in diverse competities, ofwel via de KNHB ofwel via de verenigingen.

Daarnaast is per 26 juni publiek weer toegestaan, mits met onderling 1,5 meter afstand.

In zijn algemeenheid geldt in heel Nederland per zaterdag 26 juni als belangrijkste maatregel de 1,5 meter. Alles wat per 26 juni kan met inachtneming van 1,5 meter mag dan weer zonder beperkingen, ook op hockeyverenigingen en andere sportcomplexen. Indien de 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd, geldt de verplichting van een mondkapje.

Inmiddels is het algemeen sportprotocol dat geldt per 26 juni te vinden op de pagina van NOC*NSF. We vinden het belangrijk alvast op de volgende zinsnede uit het sportprotocol geldend per 26 juni te wijzen:

Er mag publiek aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen. Hiervoor mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. In principe geldt placering (vaste zit- of staanplaats) maar indien de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan.

Neem het nieuwe sportprotocol goed door zodat je goed voorbereid bent. We wensen iedereen veel plezier op de velden!