Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
Scheidsrechters Sep
25

Week van de scheidsrechter

Nieuws afbeelding

Binnen Hockey Geldrop is de Scheidsrechterscommissie (SC) bezig met alles rondom "het fluiten” van een wedstrijd. Van het aanwijzen van de scheidsrechters tot het opleiden ervan wordt geregeld door de SC. 


Week van de scheidsrechter

Van 25 september tot 3 oktober is het "DE WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER”

Iedere scheidsrechter die in deze week fluit krijgt een extra consumptiebon om iets lekkers voor na de wedstrijd te pakken.

Op de site van de KNHB staat een gevarieerd programma met verschillende (online) activiteiten zoals een spelregelcafé een quiz en een podcast voor elk niveau

https://www.knhb.nl/agenda/week-van-de-scheidsrechter  


Vereniging Arbitrage Plan

Basis voor o.a. het beleid en de uitvoering is het Verenigings Arbitrage Plan (VAP) wat door de SC is opgesteld en door het bestuur is goedgekeurd. Het VAP geeft richtlijnen, doelstellingen en voorwaarden aan de manier waarop we binnen Hockey Geldrop om gaan met de arbitrage.

De belangrijkste doelstelling is om meer en betere scheidsrechters te krijgen en te houden!

Het VAP is terug te vinden via de website van Hockey Geldrop. Je dient hiervoor wel ingelogd te zijn op de website van Hockey Geldrop. Klik dan bovenin het scherm op ‘Club_Documenten_Arbitrage / scheidsrechters’, hier is het document als pdf down te loaden. 


Scheidsrechtersopleiding voor iedereen beschikbaar

Op dinsdag 12 oktober vindt er weer een online spelregelexamen plaats. De examenkandidaten hebben al een link ontvangen om zich thuis via E-learning voor te bereiden op dit examen. IEDEREEN HEEL VEEL SUCCES

Ook ouders, begeleiders of ("oud”) leden die de spelregels gewoon wat beter willen leren kunnen gratis deze E-learning volgen zonder examen te doen. Een mailtje naar [email protected]is voldoende om je hiervoor aan te melden.

De KNHB heeft een compleet nieuw opleidingsprogramma samengesteld met heel veel videomateriaal waarmee iedere regel uitgelegd wordt en besproken.  Ook op de site van de KNHB kun je heel veel beeldmateriaal vinden over de spelregels. https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters 


Begeleiding jongste scheidsrechters

In het VAP staat een doelstelling om fluiten (weer) leuk te maken voor iedereen. Scheidsrechters zijn onmisbaar bij iedere wedstrijd en het is vooral voor de jongere scheidsrechters /spelbegeleiders vaak een hele opgave om voor het eerst met een fluit in de hand een wedstrijd te fluiten of te begeleiden.

Vanaf dit seizoen gaan we starten met het opleiden van de 2e jaars C leden tot scheidsrechter. Hoe eerder de jeugd kennis maakt met het fluiten en de bijbehorende spelregels, hoe beter dat is voor hun eigen speelkwaliteit en als ze voor de eerste keer op het veld staan met een fluit in de hand.

Om deze jongste scheidsrechters te coachen en te helpen als zij de 6 en 8 tallen begeleiden zijn we op zoek naar enthousiaste ouders en/of leden die volgens een rouleerschema aanwezig zijn op de zaterdagochtend van 8.30u tot 11.30u om die jongste scheidsrechters te begeleiden op het veld. Zij zullen herkenbaar zijn aan een gekleurde jas zodat je ook zichtbaar en aanspreekbaar bent voor de coaches van de andere partij. De bedoeling is om er te zijn voor de jongste scheidsrechters. Ze te begeleiden, gerust te stellen, op te vangen of vragen te beantwoorden.  DAN STAAN ZE ER NIET ALLEEN VOOR OP HET VELD!!!

Je hoeft hiervoor geen spelregelkennis te hebben (is natuurlijk wel makkelijk) didactisch en empatisch vermogen om er te zijn voor de nieuwe scheidsrechters is belangrijker! 


CS+

Bij Hockey Geldrop leiden we ook clubscheidsrechters op naar een niveau wat net onder Bondsscheidsrechter ligt. Dit noemen ze bij de KNHB CS+. Het afgelopen seizoen zijn de eerste scheidsrechters begonnen met deze opleiding en vorige week is Tom Veldhuizen als eerste geslaagd voor zijn CS+ examen.  Tom Gefeliciteerd.  Wil je ook op een hoger niveau fluiten voor de club en/of eventueel voor de Bond dan kun je dat aangeven bij de SC. 


Bondsscheidsrechters

De KNHB wijst dit seizoen bondscheidsrechters (BS) aan voor Heren 1 en Jongens B1 omdat die op een dusdanig niveau hockeyen dat de arbitrage ook op minimaal hetzelfde niveau moet presteren. Wellicht worden in de toekomst ook andere teams door de KNHB aangewezen als ze promoveren naar een hogere klassen dus willen we ook graag meer BS binnen de club. Op dit moment hebben we 2 BS binnen de club geregistreerd staan bij de KNHB.  Hoe meer BS we hebben hoe groter de kans is dat je prestatieteams ook door BS worden aangewezen door de KNHB.  Heb je interesse om BS te worden kun je dat aangeven bij de CS. 

Tot ziens op het veld. Graag met een stick maar liever (ook) met een fluit!

 

De Scheidsrechterscommissie 

Jef van Stratum (voorzitter)

Stefan van Gerwen (aanwijzer)

Erik Roelofs (opleidingen)

Pedro van de Eijnden

Peter Genefaas

Robert de Greef

Wouter de Jong