Website HS 1.jpg Website HS 10.jpg Website HS 15.jpg Website HS 2.jpg Website HS 3.jpg Website HS 5.jpg Website HS 8.jpg
BESTUURSNIEUWS Aug
19

Bestuursbericht

Beste leden,

Als bestuur zijn we benaderd door het Eindhovens Dagblad (ED), dat heeft aangekondigd om morgen (zaterdag 20 augustus) een artikel te publiceren. Hierbij de reactie namens het bestuur:

In het artikel wat wij hebben mogen inzien komt een voormalig bestuurslid aan het woord. Dit oud-bestuurslid is zelf uit het bestuur teruggetreden en is derhalve geruime tijd niet meer betrokken bij de ondernomen stappen. Wij betreuren de ondernomen actie en distantiëren ons van deze uitspraken, die zonder overleg met het huidige bestuur en op persoonlijke titel zijn gedaan.

Helaas heeft het ED besloten om een eenzijdig verhaal aan te voeren zonder dat wij als bestuur de kans hebben gekregen om uitgebreid te reageren. Verzoeken tot uitgebreide reactie is eveneens door het ED helaas geweigerd.

Sinds januari van dit jaar zijn wij als nieuw bestuur aangetreden. Na 2 pittige Corona-jaren zijn we aan de slag gegaan om weer voldoende vrijwilligers te vinden die zich voor de hockeyclub willen inzetten.

Zoals voor komt bij vele verenigingen en clubs zijn er zaken die niet optimaal lopen, en bemerkten wij gedurende het seizoen binnen ons Dames 1 team wat onvrede en sfeerproblemen. We willen benadrukken dat dit niets te maken heeft met onze jeugd-teams.

Om hier op correcte wijze in te begeleiden is de KNHB ingeschakeld voor een professionele aanpak en begeleiding. Dit heeft een advies aan het bestuur opgeleverd aan het eind van het seizoen 2021-2022. Hierop is direct een vervolgvraag bij de KNHB neergelegd. De reactie hierop met het advies voor het vervolgtraject is tijdens de vakantie ontvangen en staat op de agenda van de bestuursvergadering van aankomende week.

We zetten stappen in de goede richting en zijn met alle betrokkenen in gesprek.  De focus ligt hierbij niet alleen op Dames 1 maar op de hele club.

Op de ALV van maandag 26 september komen we hier uiteraard op terug en zullen we het gelopen proces nader toelichten. Ook dan kunnen er vragen gesteld worden.

We vinden dit een uiterst vervelende situatie en mochten er vragen zijn dan kun je die stellen per mail aan [email protected]


Bestuur Hockey Geldrop

Met sportieve groet,

 

Jef van Stratum

Voorzitter